Burri nuk e lejon gruan që të vizitojë familjen e saj

0
87

Pyetje: ”Cili është gjykimi që burri të ndaloj gruan që të vizitojë familjen e saj, në qoftë se ata të shkaktojë probleme dhe të ndërhyjnë në jetën e tyre martesore? Cila është ajo minimale që një grua mund të bëjë në mënyrë që ajo të konsiderohet se i ruan lidhjet familjare? A është e mjaftueshme që ajo t’i shkruaj letër ose të bëjë telefonatë?”

Përgjigje: ”Po, bashkëshorti ka të drejtë të ndalojë gruan që të shkojë tek familja e saj, nëse kjo shkakton që feja e saj ose të drejtat e bashkëshortit të saj të dëmtohen. Kur ai e ndalon atë që të vizitojë familjen e saj në këtë gjendje atëherë mënjanohet dëmi.

Gruaja mund të telefonojë familjen e saj pa shkuar tek ta, kur ata janë në këtë gjendje. Allahu (Te ala) ka thënë:

فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ

”Andaj, sa të keni mundësi keni frikë Allahun.” 64:16

Dhe Allahu e di më mirë.

Është transmetuar qortim i ashpër ndaj atyre që shkatërrojnë gruan e burrit të saj. Hadith thotë:

”Ai që ia prish burrit gruan e tij nuk na përket neve.”

Do të thotë ia shkatërron karakteret e saj ndaj tij dhe e bën atë që ta kundërshtojë atë.

Familja e gruas janë të detyruar që të përmirësojnë gjendjen në mes saj dhe burrit të saj. Kjo është në dobi të saj dhe të tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here